Týdenní hlášení #2 2020

Opis týdenního hlášení z FB DigiKoalice školám ze dne 13. ledna 2020.

🧠Soutěž JuniorErb pro Vaše žáky je opět tady!

* Tvoří Vaši žáci weby? Upravují redakční systémy? Spolupracují se spolužáky na nějakém online časopisu s přidanou hodnotou? Pomáhají spravovat webové stránky nějaké organizaci v místě, kde žijí a budou ochotni sdílet, co se tvorbou a správou web obsahu naučili? Pak je tu pro ně soutěž JuniorErb 2020. Uzávěrka přihlášek pro mladé do 19 let je již 8. února.

DigiKoalice soutěž dlouhodobě podporuje. Více informací najdete na https://www.juniorerb.cz/.

🏫 Ze sítě Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

* DigiKoalice od ledna působí pod Národním pedagogickým institutem ČR, který vzniknul k 1/1/2020 sloučením NIDV a Národní ústav pro vzdělávání.

Nově tak budeme dostupní na e-mailu digikoalice@npi.cz (zatím však nadále fungujeme i na e-mailu digikoalice@nuv.cz)

👩‍💻👨‍💻 Kurzy a vzdělávání

* Daly jste si jako předsevzetí naučit se programovat? Znáte Czechitas? Ještě ne? Tak to je nejvyšší čas se seznámit. Třeba na kurzu Úvod do programování Python, který startuje již 18. ledna v Českých Budějovicích! https://gramotnosti.pro/FR78XF

(pro všechny zájemce z jihu Čech, na FB exisuje dokonce skupina Czechitas České Budějovice https://www.facebook.com/groups/czechitasceskebudejovice/)

* EDUína hlasuje o vítězích! https://www.eduina.cz/hlasovat/

Cena za inovace ve vzdělávání z dílny EDUin jde do finále. EDUína představuje zajímavé projekty v českém formálním i neformálním vzdělávání, které přinášejí inspirativní změny Upozorňuje na programy podporující učitelskou profesi, medializuje projekty a seznamuje s nimi odbornou i širokou veřejnost. Mezi soutěžícími najdete i členy DigiKoalice, např. Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost s projektem #digitálnístopa či Fakescape z dílny Masarykova univerzita.

* Green Fox Academy – Česká republika čeká 15. ledna informační schůzka “Jak přejít do kariéry v IT”, na které Vás určitě rádi uvidí. Nutná je pouze registrace. https://gramotnosti.pro/VH23E9

‼️Závěrem opět připomínáme prodloužení Soutěž Domino do 31/1/2020.

Pojďte také přidat vlastní akci na stránky DigiKoalice. Rádi o ní budeme informovat příští týden!

Sdílejte mezi školy/učitele a za týden opět zde. Případně nám posílejte své náměty na digikoalice (et) nuv.cz.

Staňte se naším členem jednoduše přes digikoalice.cz/stante-se-clenem/ 😎

#DigiKoalice #DigiKoaliceSkolam #TydenniHlasen