Týdenní hlášení #12 2020

Opis týdenního hlášení z FB DigiKoalice školám ze dne 23. března 2020.

Týdenní hlášení #12 je tu a s ním opět celá řada nápadů, doporučení a akcí, které se týkají #OnlineUceni!

💻 Celý minulý týden jsme pro Vás sbírali náměty pro #OnlineUceni. Najdete je:
➡️ v článku na našem blogu: https://digikoalice.cz/ucime-se-online/
➡️ v komentářích pod naším speciálním příspěvkem: bit.ly/OnlineUceni
Navíc pro Vás chystáme tento týden nový článek na náš blog, takže #StayTuned❗️

🏫Ze sítě Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy a Národní pedagogický institut ČR
‼️ Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy pro Vás stále aktualizuje speciální web k výuce #NaDalku ➡️ https://nadalku.msmt.cz/cs/.

* Na Metodický portál rvp.cz aneb inspirace a zkušenosti učitelů najdete rozcestník s inspirací pro online výuku! Najdete zde třeba seriál článků o Třídním učiteli 2.0, digitální učební materiály, webináře. Vše na jednom místě ➡️bit.ly/InspiraceRVP.

🧐 Novinky a události (nejen) od našich členů, které by vám neměly uniknout!
* Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR vyhlašuje kampaň na podporu malých podniků a živnostníků zasažených koronavirem ➡️ bit.ly/AMSPpodpora. ❗️

* Smíchovská SPŠ spustila nový portál Učíme online ➡️ https://ucime.online/. Portál vznikl ve spolupráci s Praha.eu a Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.

* Celoživotní a distanční vzdělávání ZČU a Fakulta pedagogická ZČU v Plzni připravili společně pro učitele ZŠ a SŠ několik tipů, jak žákům i sobě usnadnit práci na dálku ➡️ bit.ly/UsnadneniPraceNaDalku.

* Psaní Hravě CZ + Písanie Hravo SK se rozhodlo usnadnit učitelům výuku na dálku a poskytuje školní licence zcela zdarma. Pro učitele rovnou připravili i návod “Jak na domácí výuku” ➡️ bit.ly/JakNaDomaciVyuku.

* Anglo-American University spustila unikátní systém výuky ve virtuálních třídách. I přes dnešní omezení tak chce dát škola šanci dokončit aktuální semestr ➡️ bit.ly/AAUvirtualnivyuka.

* IKAP Praha ve spolupráci s AV MEDIA pořádají kurzy zaměřené na aplikaci informačních technologií v rámci pedagogické praxe. Přihlásit se můžete na e-mailové adrese hendrych@hkp.cz. Více info ➡️ bit.ly/IKAP-Skoleni.

* Souhrn možností „Jak učit z domova“ pro Vás v jednoduchém dokumentu připravil MAS Pohoda Venkova ➡️ bit.ly/JakUcitZDomova.

* Fakulta elektrotechniky a informatiky VŠB-TU Ostrava upozorňuje na procvičovací portál Math4U, který je určen pro procvičování celé středoškolské matematiky. Portál vznikl v rámci programu Erasmus+ za spolupráce českých, polských a slovenských učitelů ➡️ bit.ly/Math4UCz.

…a závěrem: pomoc 3D tiskem! 🙂
* V Prusa Research 3D printers se rozhodli pomoci v boji s koronavirem a rozjíždí 3D tisk ochranných štítů pro lékaře. O tom, jak se společnost připravovala na Covid-19 si můžete přečíst zde ➡️ bit.ly/PrusaResearchCOVID-19.

Moc všem děkujeme za projevenou pomoc a podporu školám, dětem/žákům i rodičům. 😊

Opatrujte se, zůstaňte zdraví a nezapomeňte na #RouškyVšem! 🙂

#DigiKoalice #DigiKoaliceSkolam #TydenniHlaseni