Týdenní hlášení #49 2019

Opis týdenního hlášení z FB DigiKoalice školám ze dne 16. prosince 2019.

Náš poslední týdenní přehled v roce 2019 s pořadovým číslem #49 je tady.

👏 Moc děkujeme za přízeň, kterou věnujete digitálnímu vzdělávání ve své škole nebo ve škole, kterou podporujete. Zpětné vazby o DigiKoalici a této FB stránce sbíráme do konce roku ve formuláři https://forms.gle/kHNSbwqmybNAvACj7. Za zpětnou vazbu budeme rádi!

📺 Dnešní týdenní hlášení je speciálně o video zdrojích pro inspirace do Vašich hodin na školách.
* Inspiraci pro jeden den ve škole a novoroční předsevzetí najdete ve videu z dílny Učíme v souvislostech – Gramotnosti.pro život o rozvoji gramotností, včetně té digitální, v praxi ZŠ. https://www.youtube.com/watch?v=kaOIbauSg9U
* Lektoři ze sítě metodických kabinetů SYPO – Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů zveřejnili videa z prvních webinářů, najdete na https://www.youtube.com/playlist….
* Pro sledování archivu webinářů Metodický portál rvp.cz aneb inspirace a zkušenosti učitelů můžete sledovat stránku https://digifolio.rvp.cz/view/view.php?id=6225.
* Krásný archiv videí o vzdělávání najdete také v archivu EduFórum, když už dnes propagujeme video-profesní-rozvoj (nejen) učitelů. https://www.eduforum.cz/casova-osa/.

🎄 Virtuální Digicentrum – Vánoce s učiteli
Jak už jsme psali před týdnem. Tým Spomocník a Metodický portál rvp.cz aneb inspirace a zkušenosti učitelů pro Vás chystá ve dnech 18/12 až 5/1 sadu online výzev pro učitele. Zatím je to obestřeno tajemstvím, ale sledujte https://www.virtualnidigicentrum.cz/vanoce/. Více ví jen Jaroslav Mašek a pár vyvolených.

👉 Další online-tipy posílejte na digikoalice@nuv.cz.

Sdílejte mezi školy/učitele a za týden opět zde. Případně nám posílejte své náměty na digikoalice (et) nuv.cz.

Staňte se naším členem jednoduše přes digikoalice.cz/stante-se-clenem/. 😎