DigiEduHack vyhrála aplikace Navigatiq podporující výuku učitelů 

Autor: Josef Dašek Publikováno: 18. listopadu 2021 18.11.2021

11. 11. 2021 – Druhý ročník hackathonu DigiEduHack se zaměřil na využití chytrých telefonů ve vzdělávání. Přes sto účastníků z řad odborníků, učitelů i studentů bylo rozděleno do jedenácti týmů. DigiEduHack probíhal 9.–10. listopadu on-line.

Vítězem DigiEduHack se stal projekt s názvem Navigatiq pro učitele a žáky ZŠ, SŠ a gymnázií. Aplikace poskytuje učitelům informace, které jim pomohou kvalitně se připravit na výuku, a zároveň jim během samotné hodiny dodá od studentů zpětnou vazbu k pochopení probírané látky. Učitelé také mají možnost reagovat na aktuální situaci individuálním přístupem a po skončení hodiny rovněž získat zpětnou vazbu pro další rozvoj.

Prezentace vítězného návrhu zde.

Druhé místo pak získal chatbot Edu-AI, který má pomoci studentům před přijímacími zkouškami. Chatbot má přehled o tom, co už student umí, látku rozvrhuje do pravidelné výuky a samozřejmě komunikuje přes smartphone, takže je dostupný kdekoliv a kdykoliv.

Prezentace druhého týmu zde.

Třetí místo pak získala profesní sociální síť pro studenty s názvem Conwo. To je jednoduchá a především bezpečná sociální síť pro studenty SŠ, kde se mohou „vzájemně filtrovat“ podle zájmů, zkušeností a znalostí pro společné projekty, a díky tomu sestavit ten nejvhodnější tým.

Prezentaci třetího návrhu najdete zde.

Novinkou letošního roku bylo ocenění ve formě mentoringu, které mohly obdržet i týmy mimo stupínek vítězů. Společnost Oracle si pro svůj mentoring vybrala tým Comenio. Microsoft svůj čas věnuje řešení Emotivator a Acer bude dále pracovat s týmem, který vytvořil Red Monster kurz.

Druhý ročník DigiEduHack uspořádala organizace Czechitas společně s Národním pedagogickým institutem a Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy. Partnery akce byly společnosti Microsoft, Nadace Avast, Acer, Educator, Česko.digital, Oracle, Hardwario, Jihomoravské inovační centrum, Bakaláři, The Global Exec., Grow with Google, Edookit (Unicorn) a O2 Chytrá škola.