Týdenní hlášení #14 2020

Opis týdenního hlášení z FB DigiKoalice školám ze dne 6. dubna 2020.

Týdenní hlášení #14 je tu a přináší tipy i rozptýlení k tomu, jak co nejlépe zvládnout současnou situaci.

🎓➡️💻 Spouštíme záložku #NaDálku !

* Na našem webu jsme nově spustili záložku #NaDálku, ve které přehledně najdete to, jakým způsobem naši členové pomáhají zvládnout distanční výuku ➡️ bit.ly/DigiKoalice-NaDalku.

❗️Pomáháte i vy nebo vaše organizace?

* Vyplněním krátkého dotazníku nám pomůžete lépe zmapovat dnešní širokou nabídku, která souvisí se zvládnutím současné situace ➡️ bit.ly/Dotaznik-NaDalku.

🏫 Ze sítě Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy a Národní pedagogický institut ČR

* Ministr školství Robert Plaga byl hostem webináře Sdružení místních samospráv České republiky na téma “Regionální školství v podmínkách nouzového stavu” ➡️ bit.ly/WebinarSMSCR.

* Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy pro vás připravilo doporučené postupy pro školy v období vzdělávání na dálku ➡️ bit.ly/DoporucenePostupyMSMT.

* Metodický portál rvp.cz aneb inspirace a zkušenosti učitelů publikoval článek k distanční videovýuce. Jak na ni? Kdy je vhodné ji využít? Jaké nástroje a aplikace zvolit? Vše se dozvíte v následujícím článku ➡️ bit.ly/VideovyukaRVP. 👀

🧐 Novinky a události (nejen) od našich členů, které by vám neměly uniknout. Webináře, rozhovory a články, co by vás mohly zajímat.

* Khanova škola přichází s návodem na to, jak využívat Khan Academy i v současné době, kdy je přerušena výuka ve školách ➡️ go.aws/KhanovaSkola.

* Corinth education nově poskytuje svůj výukový 3D obsah pro všechny studenty a učitele bezplatně a online! ➡️ https://www.corinth3d.com/cs/corinth-zdarma

📺 Česká televize spustila nový portál s názvem ČT edu . Nabízí na něm přes 3000 krátkých vzdělávacích videí určených pro děti podle věku a konkrétních témat ➡️https://edu.ceskatelevize.cz/

(P.S. Od videa o Třeboňsku jsme nemohli odtrhnout oči. 🙂)

📚 #Knihovnyprotiviru nabízí mnoho online zdrojů, které můžete studovat na svých čtečkách i počítačích ➡️ https://protiviru.knihovny.cz/.

* Dům zahraniční spolupráce – DZS a Vzdělávání dospělých v České republice – EPALE si vás dovolují pozvat na kulatý stůl, který se uskuteční 28. 4. 2020. Hlavním tématem budou “Nové formáty digitálního vzdělávání.” Registrujte se přes ➡️ bit.ly/KulatyStulEPALE.

🤺 Jak bojovat s koronavirem pomocí technologií?

* Czech Technical University in Prague pro vás připravila seznam IT aktivit, do kterých se můžete zapojit! Můžete se tak například připojit k iniciativě Covid19cz nebo poskytnout výkon svého počítače v rámci Folding@home ➡️ bit.ly/TechnologieProtiCOVID-19.

Doufáme, že vám naše tipy pomáhají s učením #NaDalku. Pokud vám v našich hlášení něco chybí, napište nám!

#RouškyVšem! 😷

#DigiKoalice #DigiKoaliceSkolam #TydenniHlaseni #OnlineUceni #UcitOnline