Týdenní hlášení #13 2021

Opis týdenního hlášení z FB DigiKoalice školám ze dne 29. března 2021.

  • Podívejte se na záznam konference Evropské komise v ČR k roli digitálních dovedností v transformaci české ekonomiky. Můžete si například vyslechnout příspěvek Karla Havlíčka nebo zástupkyně univerzity v Helsinkách, která mluví o přiblížení práce v AI ženám ➡️ bit.ly/KonferenceDigiDovednosti.
  • Brněnský FabLab Brnove spolupráci s Czechitas přichází s online univerzitou digitálního řemesla pro učitele i studenty! Kamion FabLab Experience, který je pojízdnou dílnou a učebnou v jednom nabídne například výuku 3D tisku ➡️ bit.ly/FabLAbUNI.
  • Nová studie IRTIS, která vyšla v prestižním Journal of Youth and Adolescence, upozorňuje na významnou roli rodiny v ochraně dospívajících před škodlivým obsahem na internetu ➡️ bit.ly/OchranaDetiIRTIS.
    Masarykova univerzita
  • MŠMT a Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnostuspořádali panelovou diskusi se zaměřením na kyberbezpečnost dětí a jejich digi vzdělávání v kontextu online distanční výuky. Záznam diskuse, zaměřený na učitele naleznete zde ➡️ bit.ly/KyberBezpecnostDeti.
  • Zároveň určitě stojí za zhlédnutí záznam Moonshot konference, kterou NPI uspořádalo minulý týden ➡️ bit.ly/MoonshotZaznam.