Nový školní rok také září příslibem nového začátku, čistého stolu. A proč letos nezkusit něco nového? Může to být nová vyučovací hodina nebo plán úkolů, nová strategie výuky nebo dokonce jen nové oblečení pro váš učitelský šatník. 👠
Pokud však hledáte nový výukový nástroj, máme pro vás řešení. 
Iniciativa Common Sense education pro vás vybrali pět aplikací, her nebo webů, o kterých si myslí, že jsou jednoduše nejlepší ve své třídě. 

Jste to hlavně vy, naši učitelé, komu má tento výběr co nejvíce usnadnit práci.
 
A tady je seznam těch nejlepších z nejlepších:
Tento prezentační nástroj dokonale spojuje špičkový výukový obsah – včetně skvělých předpřipravených lekcí SEL – s přátelským designem, díky kterému je radost ji používat každý den.

Tento nástroj dětem usnadňuje přechod od hraní her k jejich tvorbě. A co víc: může fungovat stejně dobře pro nováčky i odborníky – dokonce i někteří profesionálové ji používají k vytváření a publikování svých her!

Tato klasická sbírka společenských studií a her souvisejících s občanskou naukou, je dodávána se spoustou učitelských materiálů. A i když se hry liší stylem a hloubkou, všechny oživují témata, která se na první pohled mohou zdát abstraktní.

Pokud chcete pomoci studentům bojovat proti jejich předsudkům a zvážit všechny strany diskutabilního problému, pak Kialo Edu stojí za zhlédnutí. Nabízí úhledný vizuální systém, jak rozebrat náročné téma.

Mezi desítkami dalších aplikací, které se věnují kvízům, stojí Quizizz sám. je skvělá jeho přizpůsobitelnost i to, jak nyní může fungovat jako kvízový nástroj nebo platforma pro poskytování lekcí. Má dokonce video a audio odezvy.

Pro úplný seznam se nezapomeňte podívat na stránku Výběry pro výuku. Nebo se zastavte na jejich YouTube kanálu, kde každý týden mluví o nových nástrojích, o kterých si myslí, že by se vám mohli nejvíce hodit do výuky.

Líbil se Vám náš článek? Podělte se o něm se světem